top of page
Zon startfoto.jpg

Sunny Training

TT1
Telefoontraining.jpg
Tweedaagse Telefoon Training

In deze training houden we de geldende etiquette tegen het licht van de praktijk. Welke afspraken zijn er binnen de organisatie over het afhandelen van de telefoongesprekken en hoe past de medewerker de vaardigheden toe die er worden verwacht? Welke intonatie en welke woorden komen goed van pas tijdens de telefoongesprekken? Hoe begin je een gesprek, hoe hou je een gesprek gaande en hoe beëindig je een gesprek op beleefde wijze? Welke communicatiestijl is wenselijk aan de telefoon en op welke wijze hou je de regie? Het eerste contact met de klant is vaak een telefoongesprek en daarom zijn de medewerkers aan de telefoon als het ware Het Visitekaartje van de organisatie.

De deelnemers van de Tweedaagse Training Telefoneren krijgen handzame en klantgerichte tips voor hun telefoongesprekken. We werken met praktijkgerichte casuïstiek. Zo zei een medewerker tijdens de tweedaagse training dat ze zich geen raad wist met klanten die “maar bleven doordrammen”. Deze medewerker werkte bij een gemeente aan de receptie in een grote ontvangsthal. Tijdens de training gaven we haar inzicht in hoe ze normaliter reageerde op dit gedrag en welke vaardigheden ze effectiever kon inzetten tijdens de telefoongesprekken. We konden aan haar merken dat ze in eerste instantie sceptisch was over onze adviezen maar gelukkig kwam zij de tweede trainingsdag stralend binnen omdat ze merkte dat ze soepeler kon omgaan met het drammerige gedrag. Bovendien had ze ook nog eens een complimentje had gekregen van haar collega’s! Telefoneren wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends, maar daarmee zijn wij van Sunny Training het niet eens. Het is juist een grote kunst om, dag in dag uit, een stralend visitekaartje te zijn aan de telefoon!

Neem daarom contact op met ons voor meer informatie.

TT2
Telefoontraining.jpg
Eendaagse Telefoon Training

Deze training hebben wij ontwikkeld voor de meer ervaren telefonist die graag nog eens de puntjes op de i wil zetten en aan de slag wil met nieuwe vaardigheden en nieuwe inzichten. Wij geven inzicht in de verschillende klanttypen en hoe daarop het beste gereageerd kan worden. En we zoomen in op de leerwensen van elke individuele medewerker. In één van de eendaagse trainingen vroeg een medewerker van een bekend goed doel op welke manier zij het beste kon reageren op dwingend gedrag aan de telefoon, met name van interne collega’s die van haar verwachtten dat zij met spoed iets ‘moest’ regelen. Hoe kon zij nee zeggen tegen een collega zonder de relatie te brouilleren? Welke woorden kies je en hoe reageer je op correcte en assertieve wijze aan de telefoon? We hebben met haar geoefend in het spiegelen van het dwingende gedrag van de collega en op welke manier zij hiermee kon omgaan. Medewerkers die zichzelf verder willen ontwikkelen in hun telefonische skills kunnen contact opnemen met Sunny Training.

TT3
Telefoontraining.jpg
Telefoon Training op maat

Speciale verzoeken zijn altijd welkom bij Sunny Training. We luisteren goed naar uw ideeën en verwachtingen en bieden daarbij uiteraard advies. Vervolgens ontwikkelen we een mooi programma op maat, dat naadloos aansluit bij uw leerwensen. Stem met ons af over een live of online training. Geef u en uw medewerkers de kans om te groeien en te stralen en neem contact op met Sunny Training met uw vraag!

bottom of page